+3 BBQ RESTO

Op de 3e verdieping tref je het vurige hart van Black Smoke, het BBQ-restaurant. Passeer bij binnenkomst de hell’s kitchen waar pitmasters het razende vuur bedwingen in onze showkeuken. Snuif de rook van onze houtgestookte ovens en grills en besef: je bent binnengestapt in de wereld van het ambachtelijke barbecueën. Loop verder langs de XL chef’s table (te boeken voor groepen!) en neem plaats in de unieke ambiance van het restaurant in de voormalige brouwkamers. Let the BBQ experience begin…

BS menu

De gerechten van Black Smoke zijn geschoeid op de Amerikaanse BBQ-tradities en verrijkt met Europese flair. Het hart van de menukaart zijn de ‘Low en Slow’ bereide gerechten die op een geïmporteerde Amerikaanse smoker op lage temperaturen en diverse houtsoorten voor lange tijd gerookt worden. Als vuursommeliers spelen de pitmasters met kruiden, sauzen, ingrediënten en temperaturen. Dat resulteert in robuuste gerechten met verfijnde smaken. Denk: 16 uur lang traag gegaarde varkensschouders, Texas-style beef ribs en fingerlickin’ spare ribs. De ‘Hot en Fast’ dishes, exclusief bereid op onze 100% traditional Argentijnse, custom-made houtgestookte parrilla grill verwennen zowel de steak, fish & veggie lovers. Can’t wait till dinner? Dat hoeft ook niet. Onze lunchkaart met een knipoog naar yankee-style sandwiches en de Sunday brunch zorgen ervoor dat je je BBQ fix kunt vervullen – voor sundown, dat spreekt voor zich.

Culinary Friends

De line-up van ambachtslieden die wij tot onze buren mogen rekenen zijn top notch! Hun culinaire invloeden doorspekken onze gerechten, hun drinks vloeien ook veelvuldig. Uiteraard stromen de bieren van Stadsbrouwerij de Koninck welig in de bar en doorheen onze gerechten, gebruiken we vlees uit de premium selectie van Luc De Laet zijn The Butcher’s Store, affineren wij samen met Van Tricht bijzondere smokey kazen, laten we ons verleiden door de chocolade van Jitsk en bieden we bijzonder beer-infused desembrood van The Bakery.